Vanlige spørsmål og svar

 

Musti Spa & Velvære


Timebestilling og kostnader

Hva koster en behandling?

Hundes rase, tjenesten og eventuelle tilleggstjenester påvirker prisen. Du får eksakt prise når du gjennomfører en booking.
 

Når bør jeg bestille første besøket i hundesalongen?

- Du bør vente minst 14 dager etter vaksinasjonen som skjer rundt 3 måneders alder, men før valpen er 6-7 måneder. Perfekt tidspunkt for første besøk er mellom 14 til 24 uker. Da kan det være lurt å bestille en time til valpetrening. Her får valpen oppleve å bli håndtert og du som eier får mye nyttig info om pelsstell for akkurat din hund. Du får råd individuelt tilpasset til din hunds  pelstypen og adferd.

-  Når valpen er rundt 8 måneder skjer det en hormonell endring i kroppen til hunden. Pelsen starter å endre seg, som gjør at den kan floke seg lettere. Hvis du klipper hunden din rundt denne tiden unngår man floker og unødvendig bruk av børste og kam ved første behandling, som lett kan skape en stresset hund. Hvis du ønsker å beholde pelsen lang er dette et godt tidspunkt for første bad og føn. Husk at denne opplevelsen skal hunden din huske for resten av livet. Prøv å forberede hunden din så godt så mulig:

  • Sørg at valpen er vant til å bli tatt på potene, klørne og snuten.
  • Prøv å børste og gre valpen så ofte som mulig.
  • Gjør valpen vant til lyden av hårføner og blås på hunden av og til – det lærer hunden at den ikke er farlig.
  • Sørg at hunden er vant til fremende mennesker.

Alt dette skal hjelpe din firebeinte venn å ha en mindre stressfull opplevelse ved sin første behandling.

Å velge rett tidspunkt for klipp av hunden din, kan være avgjørende for hvor mange behandlinger som trengs i tiden etter.
 

Hvordan bestiller jeg time?

Du kan bestille time for en behandling gjennom vårt online bookingsystem. Du velger først hvilken butikk du ønsker å besøke, for så å velge rase og tjenesten du ønsker utført på din hund.

Du kan også kontakte vår kundeservice:
kundeservice@musti.no
Telefon: 21 98 30 09
Hverdager mellom 09.00 – 17.00

Du kan også bestille ny time direkte i salongen når du har hatt time hos hundefrisøren.
 

Hvor finner jeg salongene deres?

Du finner våre salonger på ulike steder i Norge, og er alltid i tilknytning til en Musti-butikk. Dette for at du som dyreeier skal finne så mye som mulig på et og samme sted. Vi søker stadig nye hundefrisører for å utvide vår virksomhet.
 

Våre behandlinger

Hvilke behandlinger fins det?

I våre hundesalonger får du hjelp til så mye mer enn bare trimming og klipp. Du kan booke tid for kloklipp, potestell, hundebad, ørestell og valpetjenester.
 

Hva inngår i trimming eller hundeklippen?

Ved trimming eller klipp av pels inngår i de fleste tilfeller:

  • Grundig vask
  • Føning
  • Børsting
  • Frisering
  • Frisering av poter
  • Kloklipping
  • Ørerengjøring
     

Hva menes med tilleggstjenester?

Noen ganger tar det ekstra tid å stelle din firbente venn. Det kan eksempelvis være at hunden har ekstra mye eller tykk pels, eller at det er mye floker som må børstes ut. I vårt online bookingsystem kan du derfor legge til dette som en tilleggstjeneste. Det er både for at du skal få vite hvor lang tid behandlingen tar og hva kostnaden for tjenesten blir. Har du ikke lagt til en slik tilleggstjeneste og hundefrisøren ser at det er et behov for det, vil du bli gjort oppmerksom på dette før behandlingen starter. Vet du at din hund ikke er vant med miljøet i salongen eller har vanskelig for å håndtere lignende situasjoner, finnes det også en mulighet for å bestille en tilleggstjeneste for ekstra tid på behandlingen.
 

Hva er forskjellen på trimming og klipping?

Noen hunderaser kan kun trimmes eller kun klippes, og noen kan begge deler. Trimming av pelsen er vanligst å gjøre på hunder som er strihåret (har blanke dekkhår), men andre pelstyper kan også trimmes. Klipp gjøres på raser som generelt har en lengre pels (har en mattere pelstype).
 

Hvor lang tid tar en behandling?

Hundens rase, type behandling og eventuelle tilleggstjenester avgjør tiden på behandlingen. Når du gjennomfører en booking via vårt online bookingsystem, ser du tydelig tiden som er forventet å bruke. Dette kan variere med tanke på hvor vant hunden din er til å håndteres og ytre påvirkninger som andre hunder og kunder i butikken.
 

Hva er viktig å tenke på før et besøk i salongen?

Før du besøker en av våre salonger er det noen punktert vi håper du tenker over slik at din og hundens opplevelse skal bli så god som mulig.

  • La hunden din få hvile før den kommer til oss.
  • I våre salonger er det mulig å se på når vi utfører behandling på hunden. Vi vil at du skal kjenne deg trygg, og kunne se hvordan behandlingen utføres. Vet du fra lignende situasjoner at hunden din har vanskelig for å være adskilt fra deg, selv med bare en glassrute mellom, så ber vi om at du forlater butikken mens behandlingen pågår. Dette for å gjøre det enklere for våre hundefrisører og din hund å gjennomføre behandlingen. Vi kontakter deg så fort hunden din er klar for henting.
  • Har hunden din store floker, kan det bli nødvendig å klippe eller trimme mer enn det som var tenkt til å begynne med.
  • Våre hundefrisører utfører ikke tømming av analkjertler eller tannhelsetjenester.
  • Ørenapping utføres kun etter ønske fra kunden.
  • Hunder som trenger trimming kan ikke være badet på minst 2 uker før behandling hos oss. Skitten pels er lettere å fjerne. Hunden skal bades etter trimming med en spesielt skånsom sjampo og dette er alltid inkludert i prisen.
     

Hvor ofte bør jeg komme til behandling hos dere?

Det kan variere mellom raser og hver enkelt hund. Generelt sett anbefaler vi et regelmessig besøk vær 8. uke. Dette kan variere kraftig i forhold til rase. Passer du på å gre og børste pelsen regelmessig selv, kan du også forlenge tiden mellom dine besøk.
 

Kan jeg få klipt katten min hos dere?

Vi tilbyr kattetjenester i noe av våre salonger – sjekk kattetjenester her.


Under behandlingen

Hvilke produkter blir brukt?

I våre salonger bruker vi kun kvalitetsprodukter som våre hundefrisører også bruker på sine egne hunder. Vi bruker først og fremst produkter fra Topline, som produserer pleiende produkter for hund og katt, med nøye utvalgte ingredienser av høyeste kvalitet.
 

Hvilken utdanning har frisørene?

Våre hundefrisører har god erfaring og utdannelse innen pelstrimming og hundeklipp, og kan gjennomføre våre standard tjenester som barbering, trimming og klipp.
 

Kan jeg komme med min valp for behandling?

Selvfølgelig er du og din valp velkommen hos oss. Valpens klør og pels trenger pleie fra den er liten. Det lønner seg å lære valpen gode kloklipp- og pelspleierutiner fra begynnelsen, da den er lett å lære opp i ung alder. Både valpen og deg som ny eier kan være nervøs når valpens pels og klør skal håndteres. Våre hundefrisører er stødig på hånden og gir valpen din mulighet til å venne seg til det på en forsiktig og rolig måte. Du får til og med verdifulle råd med på veien. Vi tilbyr valpetrening som en god start for deg og din firbente venn.
 

Jeg har en stor hund, går det greit i salongen?

I våre salonger har vi badekar som er beregnet for både små og store hunder. Sammen med våre justerbare klippe- og stellebord, garanterer vi at hundens bad blir både trygt og behagelig.
 

Jeg har en hund med krevende pels (puddel o.l.) Hvordan gjøres behandlingen?

Puddel er en av de mest populære hunderasene, takket være sin kjærlige og intelligente personlighet. Pudlenes allsidige pels gir grunnlag for mange ulike frisyrer. Den vanligste behandlingen av pudler er kort frisyre, som er svært populær blant ivrige friluftsmennesker og agility-entusiaster. Da maskinklipper eller klipper man til en kort modell som friseres lett. Målet er å la hunden ha sitt rasetypiske utseende samtidig som den blir lettstelt. Alle våre salonger tilbyr kort klipp og tradisjonell klipping der pelsen klippes helt og holdent med maskin.

Mer krevende puddel-frisyrer forutsetter en spesialkompetanse. Tilgangen til den type tjenester er varierende fra salong til salong, samt våre frisørers erfaring og utdannelse. I vårt bookingsystem finner du de respektive salongenes tjenester.
 

Tispen min har løpetid, kan hun komme likevel?

Siden vi ikke lar hunden din hilse på andre hunder under et besøk, er tisper i løpetid også velkommen til oss.
 

Hunden min har en skade/sår, kan jeg levere hunden likevel?

Ja, hunden din er velkommen, men det er viktig at du informerer oss, slik at vi vet hva som har skjedd og at hunden din ikke har noen form for sykdom e.l.
 

Hunden min er ikke kastrert/sterilisert, kan den leveres likevel?

Ja, hunder som ikke er kastrert eller sterilisert er velkommen til oss.
 

Hunden min har sensitiv hud/er allergisk, hvordan fungerer behandlingen da?

I våre salonger bruker vi først og fremt produkter fra Topline. I deres sortiment finnes produktserien Gentle, som er laget og tilpasset sensitiv hud. Om hunden din har allergi eller er ekstremt sensitiv, har vi også sjampo som er tilpasset dette. Du kan også be hundefrisøren om å bruke din sjampo hvis du ønsker.
 

Hunden min er veldig engstelig/kan være agressiv i visse siuasjoner.

Hunden din er velkommen til oss, men det er viktig at du tidlig gir beskjed om dette, så vi har informasjonen om det skulle oppstå en situasjon. Vi trenger også å vite om dette for å kunne kontakte deg hvis det skulle vise seg å bli vanskelig for hunden eller frisøren å utføre tjenesten.


Kan jeg se på når dere behandler hunden min?

I våre salonger er det mulig å se på når vi behandler hunden din. Vi vil at du skal kjenne deg trygg, og se hvordan behandlingen utføres. Vet du fra lignende situasjoner at hunden har vanskelig for å være adskilt fra deg, selv med bare en glassrute mellom, så ber vi om at du forlater butikken mens behandlingen pågår. Dette for å gjøre det enklere for våre hundefrisører og hunden å gjennomføre behandlingen. Vi kontakter deg så snart hunden din er klar for å hentes.
 

Jeg har en eldre hund, hva bør jeg tenke på?

Din seniorhund er velkommen hos oss, men det er bra om du informerer oss om alder og eventuelle smerter i ledd o.l.
 

Vanlige spørsmål til hundefrisøren

Hvor ofte bør jeg klippe hunden min?

  • Pelsstell, raser: 12 til 16 uker intervall
  • Klipp, raser: 8 til 10 uker intervall
  • Napping er veldig individuelt, det kan variere fra hver 10 uke til 2 ganger i året. Snak med hundefrisøren, hva blir den beste til hunden din.
     

Kan Klipping/barbering irritere huden til min hund?

  • Floker inntil huden og bruk av barbermaskin kan irritere huden.
  • Klipp rundt intimsonene kan føre til kløe/irritasjon på huden.
  • Irritasjonen forsvinner som regel etter 1 – 2 dager.


Hva skal jeg tenke på etter behandling?

Vanligvis støter ikke hunden din på noen problemer etter en vanlig klipp så din jobb blir å vedlikeholde og børste pelsen. Hvis hunden hadde mye floker før barbering, kan det hende den får en reaksjon. Dette kan innebære kløe, men oftest gir det seg etter noen dager.
 

Hva kan jeg gjøre for å vedlikeholde eller forlenge tiden før nytt besøk?

For å beholde resultatet av behandlingen så lenge som mulig, bør du børste og bade hunden din regelmessig, forsøk å holde potene pelsfrie og klippe bort pels som vokser ved øynene.


Hvilke kammer og børster anbefales for min langhårede hund?

For at du enkelt skal kunne gre ut floker i en langhåret pels, anbefaler vi at du bruker en stålkam og en karde regelmessig. Dette gjør at du kan forlenge tiden mellom dine besøk hos oss.
 

Min hund har floker, hvilke hjelpemidler finnes?

Vi anbefaler en flokespray som hjelper til med å løse opp floker og knuter i pelsen. Bruk også en flokeoppløsende kam
regelmessig hvis du vet at hunden lett får floker i pelsen.
 

Hva anbefales for sprukne poter?

Til sprukne og ømme poter anbefaler vi å bruke potesalve fra Topline.

Til deg med en strihåret hunderase anbefaler vi at du bruker Topline Texture Sjampo.


Hvordan fjerner man underull på Schnauser?

For å få bort underull på f.eks. Schnauser, anbefaler vi å bruke en ullkam eller en underullsrake.
 

Hvordan klipper jeg hunden min selv?

Et godt tips er at du alltid klipper en nybadet, tørr og børstet pels. Vær forsiktig når du klipper rundt ørene, ved hudfolder, brystvorter, kjønn og pung, da dette er områder man kan få klipt i huden. Mange raseklubber har informasjon og eventuelle kurs man ta. For blandingsraser anbefaler vi en sterk maskin og eventuelt et skjer som er tilpasset hunden. Har man en hund som man vil holde kortklipt, kan vi anbefale et skjær som heter 7f. Ønsker du litt mer lengde og har en hund med fin pels uten floker, kan 4f være et godt alternativ. Man kan også kjøpe distanse kammer til skjær 10.